Overslaan en naar de inhoud gaan
Er heeft een grote verandering plaatsgevonden in mijn bedrijf. Wat moet ik doen?

Er heeft een grote verandering plaatsgevonden in mijn bedrijf. Wat moet ik doen?

In het kort

Een verandering in uw bedrijf of uw zelfstandige activiteit? Vul een energieovernamedocument in en sluit daarna een nieuw contract af met de nieuwe gegevens van uw bedrijf.

Er kunnen zich een aantal veranderingen voordoen in uw leven als zelfstandige of in uw bedrijf. Denk maar aan een wijziging van uw btw-nummer, handelsnaam of naam van uw bedrijf, of een wijziging van bestuurder of houder van het energiecontract. Wat moet u in dergelijke gevallen doen? Uw huidige contract opzeggen en een nieuw contract afsluiten.

Zoals bij een verhuis

Elke verandering in uw bedrijf / uw zelfstandige activiteit brengt een contractwijziging met zich mee. Ga dan precies op dezelfde manier te werk als bij een verhuis en vul het energieovernamedocument in:

  • de 'vertrekkende klant'' bent u / is uw bedrijf die/dat uw huidige contract heeft afgesloten
  • de 'overnemer' bent u / uw 'gewijzigde' bedrijf die/dat het energiecontract overneemt.
     

Een nieuwe inschrijving

Vervolgens moet u / uw 'gewijzigde' bedrijf zich opnieuw inschrijven, net zoals u voor uw huidige contract hebt gedaan. Ga hiervoor naar de rubriek 'Klant worden' op onze website.
 

Wijziging van syndicus

Een andere mogelijke verandering is een verandering van syndicus. In dit geval hebben we de notulen van de algemene vergadering nodig, evenals het aanhangsel waarin deze wijziging wordt gespecificeerd.

Nog steeds hulp nodig?