Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhuizen: self-storage in de kijker

In de Verenigde Staten en Canada is self-storage volledig ingeburgerd en enkele jaren geleden is het fenomeen ook overgewaaid naar Europa. Is het een modetrend of biedt self-storage echt een oplossing voor wie verhuist?

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Porte de garde meuble pour stocker des biens

Wat is het?

De term self-storage wordt gebruikt voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verhuur van opslagruimte. In speciaal ingerichte hangars kunnen zowel particulieren als bedrijven hun spullen voor onbepaalde duur opslaan. Kortom, het gaat om opslagruimte die beschikbaar wordt gesteld aan particulieren en bedrijven.

 

Hoe werkt het?

Jij hebt de volledige controle over de opslagbox die je huurt. De boxen zijn beveiligd en worden bewaakt, maar jij hebt als enige toegang. De duur van de huurperiode schommelt van enkele weken tot meerdere jaren. Je kunt je box dus gebruiken als tijdelijke opslagruimte of als een heus verlengstuk van je huis.

 

Boxes d'auto-stockage

Staan je dozen al klaar?

Verhuis samen met Lampiris!

Self-storageruimtes variëren qua afmetingen, zijn bijzonder flexibel en vlot toegankelijk. Afhankelijk van de voorwaarden die het opslagbedrijf stelt, heb je gratis toegang tot je box wanneer je maar wilt. De toegangstijden zijn meestal heel ruim of zelfs doorlopend, zodat elke huurder regelmatig zijn opslagruimte kan komen reorganiseren. In tegenstelling tot een meubelopslag brengt de huurder zelf zijn spullen naar hun bestemming.

 

Een opslagbedrijf bij jou in de buurt

Er zijn verschillende self-storagebedrijven in België: Shurgard, Lokabox en Lock’o. Shurgard heeft vestigingen in Vlaanderen, de regio Brussel en Luik. Maandelijkse kostprijs: € 58 voor een box van 1,5 m² en € 160 voor 9 m².

Lock’o heeft elf opslagvestigingen in Wallonië (Luik, Namen, Gembloux enz.) en is ideaal voor zakelijke gebruikers. Je kunt er namelijk opslagruimten tot 800 m² huren en gebruikmaken van een actieve archiveringsdienst. Maandelijkse kostprijs voor een box van 10 m²: vanaf € 125 excl. btw.

Lokabox heeft vier vestigingen in Wallonië (Charleroi, Nijvel en twee in Luik) met opslagboxen van 6 tot 45 m³.

De hiervoor vermelde prijzen zijn per maand, maar je kunt ook voor een kortere periode opslagruimte huren. De duur van de contracten is flexibel!

 

Verhuis zo weinig mogelijk spullen

Door self-storage in te schakelen kun je de hoeveelheid spullen die je op de verhuisdag moet transporteren, aanzienlijk verminderen. Of je nu beslist om zelf te verhuizen of met een professionele verhuisfirma, het is altijd handig om op de grote dag zo weinig mogelijk te moeten vervoeren. Je wint tijd, moet minder vaak heen en weer rijden en vermoedelijk daalt ook je stressniveau.

 

Tip: stockeer meubels en spullen die niet dringend zijn in je opslagbox en vervoer de dag zelf alleen wat je de komende dagen absoluut nodig hebt. Zo vermijd je dat het je allemaal te veel wordt als de verhuisdag is aangebroken!

Bovendien maakt dit het inrichten ook gemakkelijker en een stuk comfortabeler. Je kunt bijvoorbeeld je meubels naar hartenlust schuiven en schikken, en verschillende opstellingen uitproberen zonder dat je nieuwe woning bomvol staat. Dankzij self-storage kun je je nieuwe stek stukje bij beetje en in je eigen tempo inrichten. 

Ga je verhuizen ? Verhuis samen met Lampiris !

Ik ontvang graag 10% korting op mijn energie !