Overslaan en naar de inhoud gaan

Slimme inpaktips om vlot te verhuizen

Eindelijk je droomhuis gevonden na maandenlang zoekertjes te hebben afgeschuimd? Gefeliciteerd! De verhuisdatum ligt vast en je hoeft dus enkel nog je verhuisdozen te vullen

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Famille qui emménage avec ses cartons

1. Groepeer de inhoud van je dozen

Met enkele handige tips houd je je dozen moeiteloos uit elkaar. Zo is het gebruik van kleurcodes onmisbaar voor een vlotte verhuis en dito inrichting. Kies gewoon een kleurcode voor iedere kamer in je huis en klaar is Kees! Vermeld op je dozen bondig wat erin zit en geef aan of de inhoud al dan niet breekbaar is. Markeer ook de boven- en onderkant van je dozen om vervelende verrassingen bij het uitpakken te vermijden.

Elektriciteitskabels zijn de gladde alen van de verhuis. Ze slingeren overal rond, maar als je ze nodig hebt, vind je ze nooit terug. Door de kabels met kleefband te bevestigen aan de bijbehorende toestellen, glippen ze niet door de mazen van het net. Hetzelfde geldt trouwens voor je meubelen. Stop alle onderdeeltjes in een omslag waarop je nauwkeurig de naam van het meubel noteert en kleef die op je meubilair. Deze eenvoudige tip zal je heel wat zoekwerk besparen!

Bereid je voor en verzamel kartonnen dozen uit de supermarkten in je buurt om nog beter georganiseerd te zijn.

 

Miniatuurvoorbeeld

2. Vul je dozen op een slimme manier

Vul je dozen geleidelijk aan en spreid de werklast een beetje om het aan te kunnen. Begin met de zaken die je zelden of nooit gebruikt en de voorwerpen die je minder vaak nodig hebt, om dan te eindigen met de spullen voor dagelijks gebruik. Koffers en zakken zijn ideaal voor kleren!

Zorg voor een goede verdeling van het gewicht en de inhoud van je verhuisdozen. Plaats de zwaarste spullen onder in je dozen, maar vermijd om de doos enkel met zware spullen te vullen, anders til je je misschien een breuk! Je dozen slim vullen voorkomt zo ook onnodige blessures bij het verhuizen. Breekbare voorwerpen wikkel je het best in noppenfolie en eventuele leegtes in de doos vul je op met krantenpapier. Sluit je doos enkel als die volledig gevuld is! Je verliest anders niet alleen kostbare opslagruimte, maar loopt ook het risico dat de inhoud beschadigd raakt als er andere dozen op gestapeld worden. 

Verhuis samen met Lampiris!

Geniet overdag van het nachttarief