Overslaan en naar de inhoud gaan

Rawlemon: een magische bol die energie produceert!

De Duitse onderneming Rawlemon is gespecialiseerd in vernieuwende oplossingen die een hoger rendement bieden bij de omzetting van zonne-energie. En vernieuwend is wel het minste wat je van hun concept, een bolvormige installatie, kunt zeggen.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
prise qui recharge a l'energie solaire

Zoals je misschien weet, is de productie (en zeker de vernietiging) van zonnepanelen bijzonder vervuilend en zijn de productiekosten voor een rendement van 21,5% erg hoog. In de wedloop om hernieuwbare energie te produceren kunnen ze zich dan ook moeilijk handhaven.

Tegenstanders willen de producenten belasten en de premies afschaffen, voorstanders ijveren er dan weer voor het rendement van de bestaande technologieën te verbeteren.

Rawlemon zou echter een totaal nieuwe invalshoek kunnen bieden.

 

De glazen bol van Rawlemon biedt een energieconversie van maar liefst 70%! Dit fantastisch hoge rendement wordt behaald dankzij een rotatiesysteem dat de baan van de zon volgt. De Rawlemon oogst dus tot 35% meer zonne-energie dan een zonnepaneel met tracker (een apparaat dat de baan van de zon volgt) en dat zonder enig lawaai!

Thumbnail

De bol zou bovendien ook bij bewolkt weer zonne-energie kunnen vergaren, doordat hij het diffuse licht kan concentreren. Zelfs het maanlicht zou hij tot één punt kunnen samenbrengen! De recent ontwikkelde prototypes hebben een vermogen van 150 W per m².

De Rawlemon kan overal worden geplaatst (hellingen, plafonds, muren enz.), en is uitgerust met een hybride collector waarmee hij zowel elektrische als thermische energie kan produceren.

Weldra zal het systeem ook in mobiele versie beschikbaar zijn, ter vervanging van de traditionele dieselgenerator!

 

(Bron : http://www.rawlemon.com)