Overslaan en naar de inhoud gaan

De Windboom: een stille designwindmolen

WindTree, de alternatieve windmolen die het milieu en onze energienoden samenbrengt

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
parc d'éoliennes de Lampiris

Overal ter wereld werken onderzoekers aan het verbeteren van technologieën voor meer energieonafhankelijkheid en een kleinere impact op onze planeet.

De Windboom is een Frans windenergiesysteem in de vorm van een boom. De blaadjes werken als kleine windturbines en bieden de eigenaar energie en autonomie.

 

Hoe werkt het?

Dankzij de draaiende blaadjes en het 360°-concept kan de windboom alle voorbijkomende windstromen opvangen, ook de niet te onderschatten luchtstromen in steden.

Dankzij zijn bijzonder lichte turbines komen de blaadjes van de Windboom erg snel in beweging (2 m/s in plaats van 4 m/s voor klassieke windmolens). Hierdoor kan hij bijna 250 dagen per jaar energie produceren in plaats van de gebruikelijke 100 à 110 dagen, en dat levert een ongeëvenaarde jaarproductie op.

De windboom kan worden aangepast aan de behoeften en het budget van de opdrachtgever. Afhankelijk van deze twee factoren kan hij dus variëren in grootte en aantal blaadjes.

 

Het oog wil ook wat

De Windboom pakt uit met een prachtig design en is visueel bijzonder aantrekkelijk. Hij kan overal geplant worden, in de stad en op het platteland, volledig in harmonie met zijn omgeving.

En dat was net de ambitie van de ontwerpers: natuur en technologie, milieu en energiebehoeften met elkaar verzoenen.

Bron: http://www.arbre-a-vent.fr (Franstalig)