Overslaan en naar de inhoud gaan

De app die je helpt om huishoudtoestellen te kiezen!

Wanneer je een nieuw huishoudtoestel koopt, is de kwaliteit natuurlijk belangrijk, maar ook dat het toestel efficiënt is en niet te veel verbruikt. 

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
personne qui active le bouton lavage eco d'un electromenager

De gratis app ecoGator helpt je om een goede keuze te maken bij huishoudtoestellen, op basis van hun energieprestaties, door de informatie op de energie-etiketten in perspectief te plaatsen en door de energieprestaties van een toestel te vergelijken met de andere toestellen op de markt.

 

Een aankoopgids

De app is in de eerste plaats dus een aankoopgids: je kunt er in de winkel of thuis in één oogopslag op zien welk toestel jou het meest aanspreekt. Daarnaast is de app ook een hulpmiddel om de prestaties van toestellen die je overweegt, naast elkaar te zetten en te vergelijken. Daarvoor hoef je enkel het energie-etiket te scannen met het fototoestel van je smartphone.

Sophie Attali, directrice van Guide Topten, een vereniging die consumenten informatie verstrekt over de energie-efficiëntie van producten, en tevens energie-experte en co-ontwikkelaar van de gratis app: “Steeds meer consumenten willen de juiste keuze maken en toestellen kopen met een goede energie-efficiëntie. Ze worden echter overrompeld door vaak weinig objectieve informatie – het merk, de prijs, consumentenadvies, eventuele adviezen van verkopers – dat hun keuze enorm wordt bemoeilijkt. Met de gratis app ecoGator willen we hen helpen snel de meest efficiënte producten te kiezen door hen door de jungle van etiketten te loodsen met eenvoudige, duidelijke en objectieve informatie.”

 

EcoGator identificeert de minst energieverslindende producten en geeft praktisch advies.

De gratis app geeft de consument de kans om, in de winkel of online, de zuinigste producten op de markt te identificeren. Naast de productvergelijker biedt de app ook praktische tips om je energiefactuur te verlagen. De app was in juni de winnaar in de categorie 'Energie-efficiëntie' van de 'Sustainable Energy Europe Awards', die uitgereikt worden door de Europese Commissie.

 

Bron: Consoglobe.com