Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonnepanelen vervangen na 10 jaar ? Nee hoor!

Zonnepanelen blijven een boeiende duurzame investering. De levensduur van de zonnepanelen zorgt soms voor wat vraagtekens. Moet je al opnieuw investeren na 10 jaar of kan je nog rustig van de zon genieten tijdens de aankomende jaren?

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Thumbnail

(Her)investeren in zonnepanelen, een goed idee

Heb je nog geen zonnepanelen, dan blijft het wel een goed idee om de duurzame investering te overwegen. Het is nog steeds interessant om zonnepanelen te laten plaatsenDe prijzen zijn fors gedaald en het rendement is de laatste jaren toegenomen. Dus als je de stap nog niet hebt genomen, is het nog niet te laat.

Heel wat installaties die al geplaatst werden, zijn ondertussen al ouder dan 10 jaar. Een goed moment om eens te bekijken wat de slijtage is op die installaties. Je denkt misschien wel dat de slijtage hoog ligt, waardoor het nodig zou zijn om een nieuwe investering te doen.

De prestaties van jouw zonnepanelen

Niets is echter minder waar. De resultaten tonen dat de slijtage in de eerste tien jaar miniem is, met een daling van zo’n 0.6% per jaar. Na 10 jaar zou het rendement dus een daling kennen van 6% van de originele energieproductie. Een daling die een herinvestering niet zou kunnen rechtvaardigen. De eigenaars van die zonnepanelen kunnen nog steeds efficiënt energie produceren gedurende de volgende 15 jaar.