Overslaan en naar de inhoud gaan

Afvallen door te joggen

We weten het allemaal: regelmatig sporten helpt om je lichamelijk en geestelijk lekker in je vel te voelen. Hardlopen is een uitstekende sport om af te vallen, want tijdens het lopen wordt een groot deel van je spieren ingeschakeld. 

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Femme qui pratique la course à pied

Doel: afvallen

Start je nog maar pas met hardlopen of ben je aan het revalideren? Begin dan rustig aan. Om af te vallen is de duur van de inspanning belangrijk, niet de intensiteit. Ga regelmatig trainen. Wat vaker trainen is nuttiger dan je loopsessies langer maken. Je kunt je loopsessies ook opsplitsen in kortere perioden van twee à drie minuten, met daartussen telkens een minuut rust. Zorg ervoor dat je zuurstoftoevoer tijdens het lopen steeds in balans is (je moet al lopend nog kunnen praten). Je lichaam zal dan meer vetten verbranden om de vitale functies te verzekeren.

Heb geduld: je zult langzaam resultaat behalen en het is moeilijk om dat resultaat vast te houden. Maar met de nodige doorzetting en motivatie kun je je doel bereiken!

 

Voeding

Zonder een goede voeding zul je nauwelijks afvallen, hoe intensief of regelmatig je ook traint. Gezond eten is dus essentieel als je resultaat wilt behalen! Je hoeft daarom nog niet te gaan diëten. Geleidelijk aan je eetgewoonten veranderen volstaat voor een gegarandeerd effect. Begin bijvoorbeeld met meer fruit en groenten te eten en water te drinken in plaats van frisdrank. Vermijd vetten. Het zijn dat soort kleine veranderingen die je prestaties een extra duwtje zullen geven! Een gezond, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon garandeert dat je alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft om aan sport te doen. Schenk dus veel aandacht aan je voeding, je lichaam zal je dankbaar zijn!

 

Spierversterking

Doe ook enkele spieroefeningen als je je prestaties en spiermassa wilt opvoeren. Oefeningen ter versteviging van de rug- en buikspieren en push-ups zijn perfect om te beginnen. Zo zul je sneller en langer kunnen lopen en meer calorieën verbranden tijdens je training. Spieroefeningen helpen bovendien om blessures tijdens het lopen te voorkomen. Zo, nu heb je alle troeven in handen om uit de startblokken te schieten!

 

Jacques Borlée, coach running