Overslaan en naar de inhoud gaan

Draait je wasmachine op volle toeren?

Beperk je energieverbruik door je wasmachine enkel goed gevuld en op een lagere temperatuur te laten draaien, en een zuinig wasprogramma te kiezen.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
économie machine à laver

De juiste wasmachine voor jou

Wasmachines draaien doorgaans veel overuren.  Zeker in gezinnen met kinderen. Elke wasbeurt verbruikt een hoop energie en tot wel 100 liter water (of meer!). Dat verbruik verminderen is dus wel de moeite waard. De eerste stap is het aankopen van het juiste toestel. Een wasmachine is duur en gaat vele jaren mee, dus sta voor je  aankoop even stil bij het model dat bij je past. Is de wasmachine zuinig met energie en water, en combineert het het wassen en drogen niet in één toestel? Dan zit je alvast goed. Heb jij al een prima toestel, maar wil je toch ontdekken hoe ‘t beter kan? Lees dan verder.

 

Een duurzamer leven voor jouw toestel

Eens je de wasmachine in huis hebt, zijn er ook een hoop eenvoudige manieren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te beperken. Laat de machine enkel goed gevuld draaien, was op een lagere temperatuur en kies een zuinig wasprogramma. Da’s niet enkel een win voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast loont het ook de moeite om het afvalwater van de wasmachine zo weinig mogelijk te vervuilen. Kies voor milieuvriendelijke wasmiddelen en doseer ze correct. Gebruik bovendien groene stroom en recycleer het toestel op het einde van zijn levensduur. Zo draag je mee zorg voor onze planeet én draai jij niet dol van de energiefacturen.  

Bronnen: energywatchers.be