Overslaan en naar de inhoud gaan

8 tips voor een betaalbare verhuis

Wil je verhuizen maar hou je daar liever geen financiële kater aan over? Goed nieuws: er bestaan oplossingen om goedkoop te verhuizen!

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
goedkoop verhuizen zonder stress

Kies het juiste seizoen om goedkoop te verhuizen

Misschien weet je dit al, maar naargelang het seizoen kost je verhuis meer of minder... Hoe komt dat? Omdat verhuisbedrijven (als je daarvoor opteert) hun tarieven aanpassen in functie van de periode van het jaar! Vermijd de zomer of schoolvakanties en plan je verhuis eerder in de herfst, de winter of buiten de vakantieperiodes. Dit zijn cruciale periodes waarin de prijzen van verhuisexperts de pan uit swingen. Hetzelfde geldt wanneer je tijdens de week verhuist in plaats van in het weekend: dan zijn de tarieven minder duur! Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig...

Verhuis is het vooruitzicht?

Profiteer overdag van het nachttarief!

Verhuis licht

Als je beslist om naar een andere woning te verhuizen, dan is dat waarschijnlijk omdat je vorige omgeving niet langer geschikt is! Profiteer van deze gelegenheid om je hebben en houden grondig op te ruimen! Verkoop meubels die teveel plaats innemen, en kleren of voorwerpen die je toch niet meer gebruikt. Dit geld kun je dan opnieuw gebruiken voor je nieuwe inrichting!

Een aantal nuttige applicaties

  • Vinted: teveel kleren of accessoires? Deze app is geknipt voor jou. In enkele klikken verkoop je al je spulletjes.
  • Facebook Marketplace: op Facebook verkoop je alles wat je maar wilt aan jouw gemeenschap. Het voordeel? Je blijft binnen je entourage. Je hoeft dus helemaal niet naar de post te gaan om je voorwerpen te laten leveren.
  • Geev: via deze app verkoop je jouw spullen niet, maar geef je ze weg!

Leen zoveel mogelijk materiaal

Je hebt vast wel vrienden of kennissen die al eens verhuisd zijn! Neem contact met hen op als je een aanhangwagen of andere hulpmiddelen nodig hebt! Zo vermijd je dat je voor het gebruik van dergelijk materiaal moet betalen. Ook kartonnen dozen vind je gratis in de supermarkt! Als je goed oplet, dan kun je heel wat geld uitsparen! Schakel je netwerk in en ga allemaal even in een supermarkt langs!

Vrienden: de grote troef om goedkoop te verhuizen

Heb je financieel niet de middelen om op een gespecialiseerd bedrijf een beroep te doen voor je verhuis? Denk dan gewoon aan je vrienden! Zij zullen jou zeker graag helpen, en daarna kunnen jullie natuurlijk samen een glaasje drinken om hen te bedanken!

professionele verhuizers

Kies voor een professioneel verhuisbedrijf

Vergelijk om de prijzen te drukken

De eerste reflex die je moet hebben? Bezoek de websites van verhuisbedrijven en vul zoveel mogelijk formulieren in om offertes te krijgen! Zo kun je een geschikt verhuisbedrijf kiezen in functie van het meest aanvaardbare bedrag. Maar let wel op, dit soort hulp varieert van €500 tot €1500. Aarzel niet om concurrenten tegen elkaar uit te spelen om betere prijzen te krijgen. 

Controleer de ernst van de verhuizer

Let op: om oplichterij te vermijden, raadpleeg je best de wettelijk verplichte gegevens op de Belgische Kamer der Verhuizers en controleer je of deze verhuisexperts betrouwbaar zijn.

Verhuis: de gelegenheid om van leverancier te veranderen

Een nieuwe woning? Vergeet niet om je energieleverancier op de hoogte te stellen, anders moet je misschien je rekening voor zowel de oude als de nieuwe woning betalen. Om dit te doen, zal je het volgende moeten doen:

Wil je van leverancier veranderen? Nu is het moment! Bij TotalEnergies hebben we een speciale verhuisaanbieding met een speciaal voor elektriciteit en gas! Maar bovenal zorgen wij ervoor dat je oude contract wordt opgezegd en nemen wij contact op met je oude leverancier. Simpel, niet?

recht op betaald verlof verhuizen

Een verlofdag aanvragen

Sommige ondernemingen bieden hun werknemers verlof aan om te verhuizen. Denk eraan om bij de dienst HR inlichtingen te vragen, want dit is betaald verlof! Daar kun je maar beter van profiteren, niet?

Je eigenaar op de hoogte brengen

Ben je een huurder? Vergeet niet om met de eigenaar van je woning contact op te nemen! Dankzij deze fase vermijd je dat je huur moet betalen voor een woning waar je niet meer woont!

Aan de hand van deze tips kan je heel wat geld uitsparen!