Overslaan en naar de inhoud gaan
Waarom werkt de domiciliëring voor mijn facturen van TotalEnergies niet?

Waarom werkt de domiciliëring voor mijn facturen van TotalEnergies niet?

In het kort

Als het bedrag van je gas- en/of elektriciteitsfactuur niet via je domiciliëring is betaald, kan het zijn dat je domiciliëring inactief, stopgezet of geblokkeerd is, of dat er gewoon (nog) niets te betalen valt. 

Is je gas- en/of elektriciteitsfactuur niet betaald, hoewel die normaal via domiciliëring wordt betaald? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, waar we hier dieper op ingaan. 
 

Momenteel niets te betalen 

Je voorschotfactuur is nog niet vervallen, of er hoeft niets afgehouden te worden.
NB: de afhouding wordt uitgevoerd rond de vervaldatum van de factuur, zodat ze voor die datum zeker is betaald. 
 

De domiciliëring is niet geactiveerd 

Je hebt wel degelijk gekozen voor domiciliëring, maar je hebt deze optie nog niet geactiveerd: mogen wij je vragen om dit meteen te doen in Mijn klantenzone.

Afbeelding
image

 

Afbeelding
image

Geen domiciliëring voor de afrekeningsfactuur 

Het gaat hier om de betaling van je afrekeningsfactuur. Voor deze factuur heb je echter gekozen voor betaling via overschrijving (enkel je voorschotfacturen worden betaald via domiciliëring).
 

Je moet je domiciliëring opnieuw activeren  

Je wordt na meer dan een jaar opnieuw klant bij TotalEnergies. Er bestaat dus geen mandaat meer voor de bank en de afhoudingen kunnen niet meer worden uitgevoerd. Om je domiciliëring opnieuw te activeren, ga je naar Mijn klantenzone
 

Domiciliëring stopgezet of geblokkeerd 

We hebben een of meerdere facturen proberen te betalen via domiciliëring, maar de betaling is telkens mislukt. Daarom werd je domiciliëring stopgezet. 

Ten slotte kan het zijn dat je een of meerdere facturen hebt betwist en dat deze in afwachting zijn geblokkeerd. Tijdens die periode kunnen er geen nieuwe betalingen via domiciliëring worden uitgevoerd. 

Nog steeds hulp nodig?