Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat kan ik doen als ik minder wil betalen voor mijn energiefactuur?

Wat kan ik doen als ik minder wil betalen voor mijn energiefactuur?

In het kort

Je voorschotbedrag is gebaseerd op je werkelijke verbruik. Het is dus beter het niet te wijzigen om onaangename verrassingen bij de eindafrekening te voorkomen. Wil je het toch verlagen? Ga naar Mijn klantenzone voor professionals.

Wil je je voorschotbedrag voor gas en/of elektriciteit verlagen? Je kan het verlagen, maar voor je dat doet, kan je best op de hoogte zijn van wat dat inhoudt.
 

Waarom is het beter om je voorschotbedrag te behouden

Laten we eerst nog eens herhalen hoe we je voorschotbedrag bepalen. Om het vast te stellen, baseren we ons op je meterstanden die je werkelijke verbruik bepalen (zie onze video met uitleg). Daarom is het vaak beter om het voorschotbedrag dat wij voorstellen te betalen om onaangename verrassingen op je afrekeningsfactuur vermijden. Heb je te veel betaald? Maak je geen zorgen, we betalen het bedrag dat je te veel betaalde terug.
 

Hoe verlaag je je voorschotbedrag 

Wil je toch je voorschotbedrag verlagen en het risico lopen meer te moeten betalen wanneer je je afrekeningsfactuur krijgt? Ga dan naar Mijn klantenzone voor professionals. Je kan je voorschotbedrag met maximum 20% verlagen.

Afbeelding
image

 

Afbeelding
image

Nog steeds hulp nodig?