Overslaan en naar de inhoud gaan

Daar komt onze energie vandaan! 

Om energie op te wekken, maken we bij TotalEnergies gebruik van verschillende hernieuwbare energiebronnen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, waterkracht, wind, biomassa …

Wie voor Pixel Pro of Pixel Next Pro kiest, krijgt groene en duurzame elektriciteit. 

Daarnaast hebben we ook een energiemix voor wie van het goedkoopste tarief wil genieten. Dit doe je door Pixie Pro te selecteren. 

Ik ontdek het aanbod

Afbeelding
Sustainable Energy

Wie zijn onze producenten?

Onze groenestroomproducenten verschillen heel hard van elkaar. Maar ze hebben wel iets gemeen. Het zijn meestal lokale bedrijven, bij jou in de buurt.

Ze laten ons toe om Pixel Pro- en Pixel Next Pro-klanten groene en duurzame elektriciteit aan te bieden tegen een scherpe prijs.

In 2021 hebben we bijvoorbeeld een leveringscontract ondertekend met het windmolenpark van Rentel, het op twee na grootste windmolenpark in België. De hoeveelheid groene elektriciteit van deze leverancier is het equivalent van 362.000 ton CO2-uitstoot.

Zo zijn Pixel Pro- en Pixel Next Pro-klanten de komende 15 jaar zeker van al dan niet Belgische groene elektriciteit.

Windenergie

Windenergie is het resultaat van de omzetting van wind in elektriciteit. Deze energie wordt rechtstreeks naar het distributienet gestuurd, zonder transport.

Waterkrachtenergie

Waterkrachtenergie is elektriciteit geproduceerd door turbines op waterlopen (stuwdammen, stromen of rivieren).

Biomassa

Om dit soort elektriciteit op te wekken, gebruiken we grondstoffen van plantaardige of dierlijke oorsprong.

Warmtekrachtkoppeling

Naast de geproduceerde elektriciteit wordt ook de vrijgekomen warmte gerecupereerd en gebruikt.

Energie uit afval

Dit is het recupereren van energie die vrijkomt tijdens afvalverbranding.

Zonne-energie

Dit is de omzetting van zonnestralen in elektrische energie. Deze elektriciteit kan rechtstreeks gebruikt worden of geïnjecteerd worden op het net.

TotalEnergies presenteert haar eerste batterijpark in België en zet verder in op elektrificatie van haar activiteiten

Het batterijpark op de site van de Antwerpse raffinaderij is momenteel in aanbouw en zal eind dit jaar operationeel zijn. Het zal 24/7 bijdragen aan de behoeften van het Europese en Belgische hoogspanningsnet door:

  • de elektriciteitsvoorziening dagelijkse af te stemmen met de vraag op het nationale netwerk, vooral tijdens strenge winters;
  • actief deel te nemen aan de balanceringsreserves die nodig zijn voor de veiligheid van het nationale netwerk;
  • waardoor meer hernieuwbare elektriciteit in het netwerk kan worden geïntegreerd.

Dit park bestaat uit 40 Intensium Max High Energy lithium-ioncontainers geleverd door Saft, de dochteronderneming van TotalEnergies gespecialiseerd in batterijen. In 2025 zal op de site van het tankpark van TotalEnergies in Feluy, een vergelijkbaar batterijpark worden gebouwd. TotalEnergies zal aldus tegen eind 2025 een totale opslagcapaciteit van 50 MW/150 MWh uitbaten.

Deze projecten, de grootste van TotalEnergies in Europa, bevestigen het Europese leiderschap van Saft op het gebied van stationaire opslag op industriële schaal en kennen een investering van ongeveer 70 miljoen euro.

Afbeelding
Parc de batteries de stockage d'électricité à Anvers en Belgique