Overslaan en naar de inhoud gaan

Je muren langs de buitenzijde isoleren: profiteer van de premies en geef je woning een nieuwe look!

Heb je deze winter opgemerkt dat je woning last heeft van warmteverlies? Profiteer dan van de lente om te isoleren, zodat je goed gewapend bent tegen de volgende winter.  

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Thumbnail

Je muren langs de buitenzijde isoleren? Topidee! Je woning krijgt hierdoor niet alleen een hele nieuwe look, maar stijgt ook in waarde.

Drie goede redenen om je muren langs de buitenzijde te isoleren:

Reden 1: de premies

Alle gewesten moedigen hun inwoners aan om hun energieverbruik te verminderen en dat is goed nieuws voor ons.

Laten we het voorbeeld nemen van mijnheer en mevrouw Vandercammen, die in een huis van 138 m2 wonen in Lommel.

Miniatuurvoorbeeld

Je investering terugwinnen

Door je buitenmuren te isoleren bespaar je gemiddeld 25% op je energiefactuur. Het duurt zo'n acht tot dertien jaar voor je de kosten van een investering in dit type isolatie terugwint. Dat is wat langer dan bij de andere methodes, omdat je meer mankracht nodig hebt. Je woning stijgt wel fors in waarde, omdat ze beter geïsoleerd is en dus ook beter bestand tegen de weersomstandigheden.

We moeten trouwens ook rekening houden met de besparing die deze isolatie oplevert voor je stookoliefactuur:

Laten we het voorbeeld nemen van een gemiddeld jaarlijks stookolieverbruik van 2500 liter. Als de prijs € 0,62/liter bedraagt, betaal je voor je stookolie € 1550. Door je muren te isoleren kun je 25% besparen, wat neerkomt op € 387,5 per jaar. Niet slecht toch?

 

Reden 2: nieuwe look en hogere energiewaarde

Door je muren langs de buitenzijde te isoleren steek je je gevel helemaal in het nieuw. Hiermee verhoog je niet alleen de esthetische, maar ook de energetische waarde van je woning. Je woning ziet er weer als nieuw uit!

Thumbnail

Reden 3: energieverspilling tegengaan

Een slechte isolatie van de muren is verantwoordelijk voor 25% van het energieverlies van de woning (de op een na belangrijkste oorzaak na het dak). Isolatie langs de buitenzijde is de meest performante oplossing voor je muren. Waarom? In de zomer zorgt de buitenisolatie ervoor dat je muren de warmte buiten houden. In de winter worden je muren mee opgewarmd en hebben ze dus een hogere temperatuur, wat zorgt voor een beter thermisch comfort.

Er bestaan verschillende afwerkingsmogelijkheden bij gevelisolatie: pleister, steenstrippen of andere gevelbekleding. Je keuze zal afhangen van twee factoren: de prijs en natuurlijk ook het uiterlijk van je woning.

isolatie diagram

Wil je graag nog een stapje verder gaan bij je isolatieproject?

TotalEnergies Isolatie werkt samen met een exclusief voor jou geselecteerde partner: Reno-Solutions! Alle expertise op het vlak van isolatie samengebracht onder één dak: zowel voor de isolatie van muren, vloer en gevels als voor de renovatie van daken. Een team van isolatie-experts zal zich over je project ontfermen en je gedurende de volledige duur van de werken adviseren, voor een optimaal resultaat.