Overslaan en naar de inhoud gaan

WAG, de ecologische app die je helpt om je gewoonten te veranderen

Ben je begaan met het milieu? Zou je je graag dagelijks inzetten voor een groenere planeet, maar weet je niet waar te beginnen? Begin dan gewoon bij WAG, We Act for Good! Deze app reikt je tips en tricks aan om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Thumbnail

Afval sorteren, het licht uitdoen als je de kamer verlaat, kiezen voor lokaal en/of biologisch eten ... Er bestaan heel wat manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen, maar het is niet altijd makkelijk om te weten waar je moet beginnen, zeker niet op je eentje.

Gelukkig is er nu WAG - We Act for Good, een unieke en leuke app die helemaal gratis is. De app reikt je heel wat ecologische tips en tricks aan die je dagelijks kunt toepassen om bij te dragen aan een groenere planeet.

De app die je helpt om je gewoonten te veranderen

Vergeet je soms de kraan goed dicht te draaien als je je handen gewassen hebt? Sta je niet echt stil bij wat je koopt in de supermarkt? Dan kun je daar met WAG iets aan doen! In de app vind je bijna 500 uitdagingen, 150 recepten en 300 artikels. De app spitst zich toe op vijf grote thema’s:

  • Duurzaam eten: WAG geeft je een overzicht van biologische en lokale recepten, restaurants en winkels.
  • Afvalvrij leven: met de handige tips van WAG word je in geen tijd een specialist in afvalvrij leven
  • Je duurzaam verplaatsen: de app geeft je advies over de vervoersmiddelen die het minst CO2 uitstoten
  • Energie besparen: wil je besparen door je energieverbruik te beperken en meer in te zetten op hernieuwbare energie? In deze app vind je alle info die je nodig hebt.
  • Doe het zelf: WAG geeft je tips over hoe je zelf nuttige producten kunt maken en helpt je zo te besparen.

Nog een pluspunt: de app bevat een interactieve kaart waarop je in één muisklik meer dan 30.000 ecologische adressen en diensten terugvindt. Ideaal voor wie in de buurt van Frankrijk woont: daar is de app immers al beschikbaar. . In België is het wel nog even wachten voor we deze app kunnen downloadenVoor apparaten met IOS kun je WAG wel proberen te downloaden via de methode beschreven op deze pagina.

 

Hoe werkt het?

  • Kies een van de vijf voorgestelde thema’s en selecteer een fiche die je een eerste uitdaging aanreikt. Hierin wordt het belang van je engagement benadrukt en word je gemotiveerd in actie te schieten. Elke voltooide uitdaging levert je punten op en geeft je toegang tot nieuwe levels. Zo word je spelenderwijs een eco-expert!
  • In je account krijg je een overzicht van je huidige uitdagingen en de uitdagingen die je hebt voltooid. Je vindt er ook heel wat gepersonaliseerde oplossingen (tips voor thuis, ecologisch verantwoorde plekjes in de buurt, recepten en gidsen om af te downloaden enz.). Vergeet je newsfeed niet te personaliseren om recepten en uitdagingen te zien voor jouw interesses.

Communityacties

Om de inhoud van het platform te verrijken biedt WAG je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een community waarmee je tips, recepten en interessante adresjes kunt delen en evenementen kunt aanmaken om de community verder te vergroten.


 

In afwachting van de lancering van de Belgische versie:

7 acties om je ecologische voetafdruk te verkleinen