Overslaan en naar de inhoud gaan

Slim verlichten in je home office

Goed verlichten is een gouden tip voor thuiswerkers. Maar slim verlichten zorgt daarbij ook voor een lichtere energiefactuur. 

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Éclairage et télétravail

Thuiswerken is een blijver. Sinds de pandemie klappen meer en meer werknemers thuis hun laptop open. Maar waar vroeger de werkgever instond voor de rekening van licht, water en internet, tap je nu – met uitzondering van een thuiswerkvergoeding – van je eigen rekeningen. En toch is een goed verlichte werkplek een must. In de zomer profiteer je van goed daglicht zonder kosten. Maar in de winter moet je op zoek naar de juiste hoeveelheid licht om je focus te houden tijdens je job.  

 

Langere levensduur 

Je kiest best voor wit kunstlicht. Dat is minder gezellig dan een geel leeslampje, maar zorgt wel voor een aangenamere blik en minder vermoeide ogen. Hoe dat duurzaam kan? Eén antwoord: led. Zowel in de basis- als de functionele verlichting maak je best gebruik van ledlampen. Dat is de duurzaamste en energiezuinigste optie. Een gemiddelde ledlamp heeft trouwens een lange levensduur van zo’n 10.000 uur. In vergelijking met een TL-lamp is dat zelfs zeven keer langer.  

 

Bron: groenlichtvlaanderen.be, planeka.nl

 

 

EnergyWatchers is een initiatief van de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid en de Voedselketen en Leefmilieu rond bewust energieverbruik. TotalEnergies Power & Gas Belgium nv kan niet aansprakelijk gesteld worden bij fouten of indien het gewenste resultaat van de tips niet wordt behaald.