Overslaan en naar de inhoud gaan

Op naar zonnepannen in 2017

De zonnepanelen hadden de voorbije jaren de wind in de zeilen, maar niet iedereen is overtuigd van het esthetische aspect ervan. Dit heeft geleid tot nieuwe ontwikkelingen

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
tuiles solaires photovoltaïques

Tesla en SolarCity lanceren eerste gezamenlijk project: zonnedakpannen

Traditionele zonnepanelen wordt vaak verweten dat ze er lelijk uitzien. De firma’s Tesla en SolarCity pakken uit met een nieuw concept: zonnedakpannen, die erg lijken op de traditionele dakpannen. In de toekomst zullen ze diverse types van zonnedakpannen aanbieden, die perfect aansluiten bij het design en de bouwstijl van uiteenlopende huizenstijlen.

In een eerste fase zullen de pannen direct op de constructie van de woning moeten worden geplaatst. Het doelpubliek van dit product zijn dus niet langer alleen eigenaren, maar ook projectontwikkelaars.

 

Bovendien is er nu een nieuwe generatie van de Powerwall Tesla. De nieuwe batterij kan tot 14 kWh energie laden. Dat is het dubbele van de eerste generatie, weliswaar met een bijbehorend prijskaartje (5500 dollar tegenover 3000 dollar).

De Powerwall 2 heeft een continu vermogen van 5 kW, een piekvermogen van 7 kW, en een aangekondigde levensduur van tien jaar. De vormgeving is onopvallend maar esthetisch. De batterij kan – hoe kan het ook anders – rechtstreeks worden gevoed door een zonnedak.

De installatie zou volstaan om de lampen, stopcontacten en een koelkast in een huis met vier slaapkamers een hele dag van stroom te voorzien. 

Wordt ongetwijfeld vervolgd …