Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe behoud je sociale contacten zonder op restaurant te gaan?

En indien dat fameuze sociaal leven enkele verrassingen voor je in petto heeft?  Want in ons sociaal leven draait het eerst en vooral om communicatie. Je zult er misschien mee lachen - leuk toch? - maar we hebben voor jou enkele communicatiemethodes onderzocht. Spoiler alert: morse komt in dit artikel niet aan bod.   

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Miniatuurvoorbeeld

Hoe behoud je sociale contacten zonder op restaurant te gaan?

De centrale vraag die je je moet stellen: hoe doen ze dat bij Harry Potter eigenlijk?

Neen, we hebben het hier niet over de grote feestelijke banketten in Zweinstein of de stiekeme samenzweringen. Wel over een nieuwe invulling van het concept van de postuil of de postduif! 

Eigenlijk is het gewoon even back to basics, terug naar de basis van de communicatie: het schrift.

De meesten onder ons zijn kampioen in het typen van sms'en. Sommigen tweeten, anderen posten en haast iedereen ter wereld verstuurt e-mails. Maar er is één manier van schrijven die de laatste jaren wat in de vergetelheid is geraakt: de brief! Ja, de goede oude brief, zorgvuldig opgesteld op papier, met liefde in een envelop met postzegel gestopt en die we vol spanning in een rode brievenbus stoppen.

Want zeg nu zelf, wie vindt het niet leuk om zijn brievenbus te openen en er iets anders dan facturen in te vinden?

Een brief of een postkaart schrijven is een simpele manier om te zeggen dat je aan iemand denkt. Het is een klein gebaar dat iedereen leuk vindt én je hoeft er niet diep voor in de buidel te tasten. Een balpen (waarom niet een veer?), een postzegel en mooi briefpapier (of een mooie postkaart) zijn alles wat je nodig hebt.

Ken je de DIY-trend (doe-het-zelf)?

Waarom laat je je kinderen niet aan de slag gaan met een stukje karton of papier? Zo kun je ze op een leuke manier een tijdje bezighouden.

Bovendien zijn kinderen eens zo fier als ze hun kunstwerkje op de koelkast van mama zien pronken.

Klaar om je balpen erbij te halen en enkele woorden te schrijven?

 

Het e-peritief

Lijkt een aperitiefje via FaceTime je wel leuk? Wel, zo moeilijk is het niet! Trommel al je vrienden online op en spreek een geschikt uur af. Komt er iemand wat later? Geen probleem, je kunt alvast beginnen, je vriend komt er later wel bij. Het idee van een e-peritief is dat iedereen vanuit zijn woning van een aperitiefje geniet en een babbeltje met zijn vrienden slaat. Zoals gewoonlijk eigenlijk! 

Het superleuke hiervan is dat je nog steeds feestjes kunt organiseren, ook als je vrienden niet dicht in de buurt wonen (zelfs niet op hetzelfde continent). Het e-peritief is een sociale activiteit die je op elk moment kunt organiseren. Houd wel rekening met de verschillende tijdzones. Een Orval om 7 uur 's ochtends is misschien iets te veel van het goede. 

Dring ... Wie heb ik aan de lijn?

Een telefoontje om te vragen hoe het met iemand gaat, is altijd hartverwarmend. Sommigen grijpen liever naar de telefoon dan anderen en sommige gevallen (meestal vrouwelijk) leiden aan een vorm van 'telefonitis' (geen paniek, het is geen nieuwe besmettelijke ziekte). De reactie van de mannen kunnen we ons al levendig voorstellen: "Ze zijn nog steeds aan het bellen ... waar hebben ze het toch de hele tijd over ...". Voor sommigen (of moeten we zeggen sommige dames) is hun telefoon hun heilige graal. Het is een uitstekende manier om in contact te blijven, te babbelen, je dag te vertellen, ideeën te delen, leuke tips te geven, ...

En alle dames die meegaan met hun tijd kiezen voor trendy nieuwe applicaties of videoconferentie (denk maar aan Facebook video, Skype, Meet de Google, ...). Het is toch leuker als je elkaar ziet, niet?

 

Thumbnail

Community's voor gepassioneerde kenners

Iedereen heeft wel een geheime passie: een bonsaicollectie, elektrische treinen, tuinkabouters, naaien ... Heb je er al eens aan gedacht om fora, blogs en pagina's op sociale netwerken over je passie te bezoeken? Het is de perfecte kans om met andere gepassioneerden in contact te komen en je kennis uit te breiden.

Levensveranderende applicaties

Vandaag bestaat er voor alles een applicatie. Zo kun je je eigen online dagboek maken, er foto's en opmerkingen aan toevoegen en het via de post aan je grootouders bezorgen (probeer Tribu News). Superleuk voor familieleden die ver uit elkaar wonen (of niet) om samen aan een project te werken en iets leuks te maken. Zo blijven opa en oma ook nauw bij de familie betrokken. 

De leukste applicaties om contact te houden, zijn de applicaties die je de mogelijkheid geven om je eigen filmpjes te maken en ze te delen. Via andere applicaties kun je de foto's die je met je smartphone genomen hebt afdrukken en verzenden (LaLaLab, Mixtiles, Postcard). Laat je creativiteit de vrije loop!

 

Balkongesprekken

Heb je al eens een praatje geslagen met je buur van de verdieping onder je of met het koppel van appartement 36B? Probeer het eens via een trendy 'balkongesprek'! Zo moeilijk is het niet! Ga op hetzelfde moment als je buren naar buiten (20.00 uur is een mooi uur), zorg dat je een gespreksonderwerp hebt en praat voldoende luid als je over meerdere verdiepingen een gesprek wilt voeren.

Zoals je ziet, is er meer in het leven dan een restaurant: je kunt ook een sociaal leven opbouwen en onderhouden door te schrijven of in te zetten op nieuwe technologieën. Nu allemaal aan jullie toetsenborden en telefoons! Tenzij je liever door de tuin kuiert ...