Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze blogartikelen

Het dak van je woning als energiebron!

Overweeg je om zonnepanelen te installeren? Ben je benieuwd naar het zonnepotentieel van jouw dak? Met de nieuwe simulator van TotalEnergies kan je de prijs en de rentabiliteit van een zonne-installatie evalueren voor je een beslissing neemt. 

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Laat je dak renderen met zonnepanelen: een online simulator - Lampiris
Is het rendabel om zonnepanelen te installeren op het dak van je woning? Om daarachter te komen kan je met de nieuwe online simulator op de website van TotalEnergies het zonnerendement berekenen.  

De nieuwe zonnesimulator van TotalEnergies 

Met de nieuwe zonnesimulator van TotalEnergies bereken je in enkele muisklikken de opbrengst van een zonne-installatie op jouw dak. Je voert je adres in en, afhankelijk van de oppervlakte van je dak, berekent de simulator het aantal panelen dat nodig is om aan jouw verbruik te voldoen. De simulator bepaalt dan voor jou de rentabiliteit van je toekomstige zonne-installatie en toont je de besparingen op je jaarlijkse factuur over meerdere jaren.  

Een zonnesimulator: hoe werkt dat?  

De zonnesimulator van TotalEnergies is gebaseerd op de technologieën Maps Platform en Sunroof van Google. Je krijgt een luchtfoto van je huis van waaruit je jouw project dan uittekent, zoals in een simulatiespel. Op basis van de Google-gegevens (met name wat de blootstelling betreft) en jouw behoeften, krijg je een precieze evaluatie van het zonnepotentieel van jouw woning. De simulator dekt 80% van het Belgische grondgebied en zal blijven evolueren om tot 100% te komen. 

Zijn zonnepanelen rendabel? 

Een paar klikken volstaan om een antwoord op deze vraag te krijgen. Het blijkt dat de installatie van zonnepanelen in de meeste gevallen rendabel is, zelfs zonder premies of aankoopsubsidies. Wanneer je zonnepanelen installeert zal je elektriciteitsfactuur altijd lager zijn. 

Hoe gebruik je de simulator concreet? 

  1. Ga naar de zonnesimulator op de website van TotalEnergies. 
  2. Voer je adres in. 
  3. Geef de oppervlakte van het dak waarop je zonnepanelen zou willen installeren. 
  4. Vul een korte vragenlijst in. 
  5. Geef de simulator een paar seconden om de rest van het werk te doen.  

Daarna kan je je telefoonnummer invoeren. Onze experts zullen contact met je opnemen om het project te finaliseren. 

Besluit  

Ben je benieuwd naar het zonnepotentieel van je dak? Probeer de nieuwe simulator van TotalEnergies. Je krijgt toegang tot onmisbare economische informatie die je zal helpen om de juiste beslissingen te nemen.