Overslaan en naar de inhoud gaan

Haal kosteloos meer daglicht binnen

Hoe meer natuurlijk daglicht, hoe minder snel je een lamp inschakelt. Met deze tips zorg je voor meer daglicht in je woning zonder kosten. 

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Davantage de lumière du jour

Van daglicht profiteren we allemaal. Door natuurlijk licht knip je minder snel je lampen aan en bespaar je op je energiefactuur. Maar je kunt nóg meer uit het daglicht halen dan je denkt. Er bestaan enkele slimme trucjes: 

 

  • Schilder de muren in je kamer in een lichte kleur. Zeker als je weinig ramen hebt. Lichte kleuren zuigen als het ware het daglicht binnen.  

  • Spiegel het licht van buiten naar binnen. Met spiegels reflecteer je licht. Zeker in een donkere ruimte vang je daardoor meer daglicht en steek je minder snel een lamp aan. En extra leuk: door spiegels lijkt de kamer meteen een stuk groter. Win-win. 

  • Plaats meubels in een strategische hoek. Zo reflecteert het licht van buiten op de meubels waardoor het de kamer iets meer vult. Meubels in een lichte kleur doen dat nog eens extra.  

  • Ga voor een minimalistische stijl in huis. Daardoor kan het daglicht beter de kamer indringen en ben je minder snel geneigd om een lampje aan te doen. 

 

 Bron: nl.erisaprojects.com