Overslaan en naar de inhoud gaan

Focus op mobiliteit bij TotalEnergies

Ook binnen het eigen bedrijf engageren we ons voor het milieu

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
route entouree d'arbres verts

Hoe zit het met de mobiliteit bij ons?

Olivier - IT : We hebben een groep samengesteld met een ambassadeur van elke afdeling. Elke maand komen we bijeen om ons jaarlijkse ‘mobiliteitsplan’ bij te stellen. Dat plan is bedoeld om de werknemers te sensibiliseren voor alternatieve vervoermiddelen, en niet met de auto naar het werk te komen.

 

Welke acties heeft ons comité al gerealiseerd? 

Pierre - TPM legt uit wat de mobiliteitscel al heeft verwezenlijkt:

  • We hebben een enquête gehouden om meer te weten te komen over de gewoonten van onze werknemers op het gebied van vervoer.
  • Twee keer per jaar organiseren we een themadag rond alternatieve vervoermiddelen, zoals carpooling, fietsen, wandelen en het openbaar vervoer.
  • We zijn ook zeer geëngageerd tijdens de Week van de Mobiliteit, een project dat erg leeft in Wallonië.

In 2015, hebben we 4 sterren (op een totaal van vijf) ontvangen in het kader van het Waalse fietsplan ‘Tous vélo-actifs’, dat acties beloont die het woon-werkverkeer met de fiets stimuleren.

 

Over welke vervoermiddelen beschikken de werknemers?

Pierre en Olivier leggen uit dat de werknemers verschillende vervoermiddelen kunnen lenen. “We beschikken over een park met tien elektrische fietsen. Je hoeft gewoon een fiets in je agenda te reserveren, net zoals je dat voor een vergaderzaal doet. Je kunt de fiets zelfs ‘s avonds en in het weekend reserveren! TotalEnergies heeft ook een groepsaankoop voor elektrische fietsen georganiseerd om een voordeligere prijs te bedingen voor de werknemers. Zo konden 27 collega’s een elektrische fiets kopen! Ze kunnen die parkeren in een speciale fietsenstalling en zich vervolgens omkleden of douchen in de kleedkamers voordat ze aan het werk gaan. 

 

Thumbnail

Daarnaast zijn er drie auto’s beschikbaar: twee elektrische en een hybride voor professionele verplaatsingen. Onze collega’s kunnen ook kiezen voor carpooling, waarvoor vijf speciale parkeerplaatsen beschikbaar zijn. We gebruiken het ‘Carpool’-platform of de sociale netwerken om buiten de kantooruren onderling af te spreken en onze carpooltrajecten te organiseren.”