Overslaan en naar de inhoud gaan

Enquête: welk vervoermiddel voor je vakantie?

De zomer komt eraan! Nu de vaccinatiecampagnes op volle toeren draaien en de grenzen terug open zijn, komt het vakantiegevoel alsmaar dichterbij! Wat is het favoriete vervoermiddel van de Belgen om op vakantie te gaan? Wij zochten het uit! Ontdek dé mobiliteitstrends voor de zomer van 2021!

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
quel est votre moyen de transport préféré pour partir en vacances ?

Het strand, aperitiefjes, zalig luieren in de zon ... Binnenkort is het weer zover! We hebben allemaal het zo gemist. Maar vooraleer je van je vakantiebestemming en verdiende rust kunt genieten, moet je er uiteraard eerst geraken ... Hoe ga jij deze zomer op vakantie? Wij lanceerden een kleine enquête. Hier zijn jullie resultaten.

enquête vervoermiddelen in vakantie

De auto: niet van zijn troon te stoten

De auto blijft het meest gebruikte vervoermiddel voor 68% van de respondenten. Het vliegtuig daarentegen is veel minder populair. Slechts 22% kiest dit vervoermiddel voor hun vakantie dit jaar. Wat de trein en de bus betreft, zijn jullie duidelijk niet bereid om voor deze optie te kiezen!

Corona en vakantie? Die twee gaan niet goed samen!

Opmerkelijk is dat 55% van de deelnemers aan onze enquête, zegt dat ze hun bestemming kozen op basis van de gezondheidscrisis. Het is dus mogelijk dat de situatie verandert wanneer de maatregelen worden versoepeld.

Comfort: een belangrijk keuzecriterium

Wat betreft jullie keuzecriteria, blijkt comfort de doorslag te geven. En dat ver vóór veiligheid, de impact op het milieu of de snelheid van het vervoermiddel.

En hoe zit het met de elektrische auto?

Tot slot voelt al 31,5% van jullie zich klaar voor een testervaring in een elektrische auto. Wie zich er toch nog niet klaar voor voelt, geeft aan dat dat komt door een aan autonomie.

Maar laat je hierdoor zeker niet afremmen, want de autonomie van elektrische voertuigen neemt elk jaar toe. Sommige modellen hebben al een autonomie van 500 km! Iets om zéker in het achterhoofd te houden...