Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuwe partner voor TotalEnergies

We hebben het over Newtree, de nieuwe partner van TotalEnergies! Maar waarom gaan groene energie en pure chocolade zo goed samen? Een woordje uitleg.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Partenaires professionnels qui se serrent la main

Lekkere en evenwichtige fairtrade-chocolade uit België

De kwaliteit van de Belgische chocolade geniet wereldfaam. En dat is voor de chocolade van Newtree niet anders. De Belgische producent gebruikt immers de beste, 100% biologische cacao afkomstig uit kleine fairtrade-coöperatieven. Dit geeft de chocolade een heel bijzondere smaak en zorgt ervoor dat hij weinig suiker en veel vezels bevat. Deze chocolade hoef je dus niet met mate te eten!

Newtree bedenkt ook steeds gezondere recepten voor zijn producten. Zijn pure chocopasta is daar een mooi voorbeeld van. Er zit immers geen druppel olie in deze chocopasta van Newtree! Met deze wereldprimeur biedt Newtree een product dat 70% minder vet en 40% minder calorieën bevat dan traditionele chocopasta.

De biologische fairtrade-ingrediënten komen dan misschien wel uit de hele wereld, maar de rest van de productie gebeurt in België. Wat Newtree ook zo uniek maakt, is het gebruik van pittige en verrassende smaken, zoals lavendel, gember, Spaanse peper of tijm. Kortom, mooie verrassingen voor onze smaakpapillen!

 

Een geëngageerd bedrijf

Respect voor de natuur en het milieu staat centraal bij Newtree. Het bedrijf is dan ook gecertificeerd 100% CO²-neutraal! Dat kleine veranderingen grote gevolgen kunnen hebben, daar is Newtree zich maar al te zeer van bewust. Het kantoormeubilair is gemaakt van gerecycleerde materialen, ze gebruiken groene energie en hun producten worden gedrukt met plantaardige inkt (veel minder schadelijk voor het milieu dan traditionele inkt op basis van aardolie).

tablette de chocolat Newtree écoresponsable

Ook duurzame ontwikkeling speelt een hoofdrol in de bedrijfscultuur. Waar mogelijk kiest Newtree voor biologische ingrediënten die worden geteeld op duurzaam ontgonnen grond. Hun verpakkingen dragen het FSC-label (Forest Stewardship Council), de garantie dat het gebruikte papier uit duurzaam beheerde bossen komt.

Newtree helpt ook mee met de herbebossing en werkt samen aan een project met het Kichwa-volk uit Sarayaku (het noorden van Ecuador). Voor ieder verkocht tablet chocolade maakt Newtree trouwens 1 eurocent over aan dit herbebossingsproject. Naast zijn ecologische verbintenis geeft Newtree zijn onderneming ook een sociale dimensie door een twintigtal personen met een handicap tewerk te stellen.

Kortom, Newtree heeft veel waarden die TotalEnergies deelt en aanmoedigt. En daaruit vloeide dan ook een samenwerking voort (en ook omdat hun chocolade echt wel heel lekker is)!

Opeens zin in chocolade?

Ontdek NewTree