Overslaan en naar de inhoud gaan

In de knoop met je energiefactuur? Kom naar het Energiehuis!

Wil je je energiefactuur verlagen? Of ga je renoveren? Bij het Energiehuis krijg je een antwoord op al je vragen rond energie(besparing).

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Miniatuurvoorbeeld

Onbekend is onbemind. In Vlaanderen zijn er 19 Energiehuizen die je wegwijs maken in de verschillende steunmaatregelen voor energie en renovatie. Je krijgt er gratis informatie, advies en begeleiding. Online, telefonisch of liever een persoonlijk gesprek? Aan jou de keuze.

Antwoord op al je vragen

Hoe maak ik mijn huis energiezuiniger en verlaag ik mijn energiefactuur? Op welke steunmaatregelen kan ik rekenen? Je energieverbruik aanpakken is makkelijker gezegd dan gedaan. Het Energiehuis bezorgt je in de eerste plaats heldere informatie over diensten en maatregelen zoals:

  • Energiepremies
  • Energieleningen
  • BENOveren (beter renoveren)
  • Woningpas
  • Nieuwe Energieprestatiecertificaat (EPC)
  • Digitale meter

Op zoek naar het dichtstbijzijnde Energiehuis?

Bekijk het hier

 

Soms heb je aan informatie alleen niet genoeg. Gelukkig helpt het Energiehuis al je energiebesparingsplannen ook mee realiseren. Zo krijg je hulp bij de aanvraag van offertes en de aanvraag van premies. Het energiehuis geeft ook praktische tips voor je persoonlijk renovatieproject en helpt je bij de overstap naar een nieuwe energieleverancier.  

 

Renteloze energielening

Dankzij een energierenovatie kan je geld besparen, maar je moet dan wel eerst zelf investeren. Niet iedereen heeft voldoende middelen om bijvoorbeeld het dak te isoleren. Speciaal voor die mensen is er een sociale energielening aan 0%. Je kan 15.000 euro lenen over een periode van 10 jaar. Het Energiehuis regelt alles voor je. Het geld moet dienen voor energiebesparende investeringen zoals dak- of zoldervloerisolatie, muur- of vloerisolatie, het plaatsen van hoogrendementsbeglazing, fotovoltaïsche zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp(boiler).

Wil je meer informatie over een renteloze lening?

Lees meer