Overslaan en naar de inhoud gaan

COP21: de 21e conferentie over de klimaatverandering

COP21…Een term die je wellicht tijdens de laatste weken al hebt horen vallen. De 21ste bijeenkomst rond klimaatveranderingen krijgt dit jaar ontzettend veel media-aandacht omdat deze een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van onze planeet!

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Avant après de l'impact des changements climatiques

Tussen 29 november en 11 decemberkomen vertegenwoordigers van 195 landen samen in Parijs om te spreken over de aanpak van de aardeopwarming. 

De beslissingen die op deze bijeenkomst worden gemaakt zullen een grote impact hebben op de evolutie van de klimaatverandering. Als we verder gaan zoals we nu bezig zijn, zonder bijkomende acties, wordt een temperatuurstijging tussen 2015 en 2100 tot wel 4,8° C geschat. De COP21 wordt dus als laatste kans beschouwd om dit te stoppen. Doel van de bijeenkomst: een akkoord vinden waarbij de stijging wordt gelimiteerd tot 2° C.

Verschillende organisaties en bedrijven voorzien grootse activiteiten tijdens de weken van de bijeenkomst om hun groen beleid in de kijker te zetten. Hopelijk beseffen de vertegenwoordigers hierdoor hoe belangrijk het is voor burgers en bedrijven wereldwijd om resoluut te kiezen voor een duurzame aanpak die de aardeopwarming tegengaat.

Bij TotalEnergies hebben we sinds de start gekozen voor een duurzame aanpak, zowel door steeds 100% groene energie aan onze klanten te bieden als door verschillende organisaties te steunen die instaan voor de bescherming van de natuur. Tijdens deze weken willen we dan ook ons steentje bijdragen en actie ondernemen.

 

Hier alvast enkele acties die we voorzien in november en december:

  • Groene Dikketruiendag: Op 1 december organiseert TotalEnergies een Dikketruiendag. Alle werknemers nemen een extra truitje mee naar het werk zodat we de verwarming enkele graden lager kunnen zetten en zo energie kunnen besparen. De foto’s zullen op onze Facebook pagina gepost worden. 

  • Dag zonder papier: Op 8 december proberen alle medewerkers van TotalEnergies zo weinig mogelijk papier te verbruiken. De printers worden uitgezet, en zullen enkel gebruikt worden in noodgevallen. Hopelijk zien we een groot verschil en gaan we ook daarna allen nog iets bewuster afdrukken.