Overslaan en naar de inhoud gaan

5 feelgood activiteiten met je gezin

Lachen, sporten, bakken, je kasten opruimen… mogelijkheden genoeg om als gezin samen plezier te beleven! Wij vertellen je hoe. 

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Miniatuurvoorbeeld

Iedereen heeft zijn favoriete gezinsactiviteit: gezelschapsspelletjes spelen, films kijken met popcorn op de bank, tuinieren... Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen zijn sommige activiteiten natuurlijk meer geschikt dan andere. Maar stel je eventjes voor dat je grappen maakt met je zwijgzame tiener, die zich anders altijd terugtrekt op zijn kamer met zijn eeuwige hoofdtelefoon en smartphone? Of dat je samen met je jongere kinderen een stoofpotje op tafel tovert? En dit alles in een opgeruimd huis! Dat zou leuk zijn, niet? 

Heb je deeg? Heb je bloem?  

Zin in zoet? Dan is bakken een goed idee!

Het is algemeen bekend dat crêpes Suzette, cake, wafels en andere zoetigheden je een goed gevoel geven. (Muziek werkt ook, maar om 4 uur is iets zoets toch effectiever!) Je hoeft echt geen meesterbakker te zijn (tenzij je een geboren bakker bent natuurlijk), kies een uitdaging op maat. Neem bloem, boter, eieren en suiker (en vergeet de chocolade niet, die komt altijd van pas). Je zult versteld staan wat je met deze ingrediënten allemaal kunt maken. Kies vervolgens een eenvoudig recept, en je bent vertrokken! Ontdek snel onze heerlijke ideetjes hier. 

Zin in een spelletje? 

Gezelsschapsspelletjes zijn een optie, maar er zijn nog andere mogelijkheden...

Kaartspelletjes, bordspellen, rollenspellen,... Je hebt wellicht al een ruime keuze in je kast. Als je het niet gewoon bent om spelletjes te spelen, moet je weten dat je soms niet meer nodig hebt dan een beetje fantasie om je te amuseren!   Een eenvoudig spel, dat je zelfs met kinderen van 4 of 5 jaar kunt spelen, is het nabootsen van dieren of voorwerpen. We hebben een paar spelletjes bedacht, die je kunt uitproberen afhankelijk van de leeftijd van je kind. 

Een opgeruimde kamer?  

Graag, maar hoe?  

Als er een toverdrankje zou bestaan waardoor kinderen (en tieners) zin zouden hebben om hun kamer op te ruimen, zou het toch nooit op voorraad zijn, dus MAAK JE GEEN ILLUSIES!  Ter info, "hoe zorg ik ervoor dat mijn puber zijn kamer opruimt" is een veelvoorkomende zoekopdracht op het internet.  "Hoe zorg ik ervoor dat mijn puber zijn kamer opruimt", niet "ik ben een puber, hoe ruim ik mijn kamer op", zie je het subtiele verschil? (We geven je een paar seconden).  Daarom hebben wij voor jou de beste tips en tricks gezocht om "je puber aan het opruimen te krijgen ". Ja, ouders, wij staan aan jullie kant!   

Lenteschoonmaak

Kuisen maar!

Wij gaan er niet om liegen, voor de meesten van ons is de lenteschoonmaak geen pretje. Je schoenen opbergen of je koelkast uitkuisen? Je kledingkast uitpluizen of je keuken onder handen nemen? Het enthousiasme is soms ver zoek en iedereen heeft zijn voorkeuren en lievelingstaakjes. Het goede nieuws? Met een beetje organisatie, muziek en samenwerking, is je lenteschoonmaak slechts een formaliteit.  Wij vertellen je hoe. 

Sport voor iedereen

Thuis sporten

Heb je al eens overwogen om met het hele gezin te sporten? Van yoga voor peuters tot crossfit voor wie zichzelf graag uitdaagt, het is verbazingwekkend hoeveel workouts voor thuis er te vinden zijn op het internet. Sommige mensen doen zelfs een beroep op een sportcoach, die hen op afstand of thuis begeleidt. Een geweldige manier om aan je gezondheid te werken én plezier te beleven met je gezin!