Overslaan en naar de inhoud gaan

100% gerecycleerd papier met het FSC label

Door het gebruik van papier met FSC certificatie gaan we nog een stapje verder dan door enkel maar 100% gerecycleerd papier te gebruiken. 

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Thumbnail

Concreet betekent het FSC label dat elk product waarop het keurmerk is aangebracht afkomstig is uit bossen die op een verantwoordelijke manier beheerd worden. Het gebruik van deze labels wordt dan ook strikt gereglementeerd en gecontroleerd!

De FSC certificatie bekijkt het geheel van de papierketen: van de aanplanting tot en met het afgewerkt product. Ze staat garant voor een duurzaam bosbeheer: met respect voor de omgeving, sociaal rechtvaardig en economisch leefbaar.

Dit impliceert ook dat de volledige distributieketen gecertificeerd moet worden vooraleer een eindproduct dat in de handen van de consument komt het FSC label mag dragen. In feite bestaan er 3 verschillende types FSC labels, in functie van de samenstelling van het gecertificeerd product:

  • 100% FSC
  • gemengd FSC
  • gerecycleerd FSC

TotalEnergies gebruikt voor zijn producten het gemengd FSC label. Dit betekent dat het product gemaakt is van houtvezels afkomstig uit FSC gecertificeerde bossen, gemengd met gerecycleerde materialen en/of FSC gecontroleerde bossen.

Hiermee maken we een bewuste keuze om onze waarden in daden om te zetten. Dankzij uw  keuze voor 100% groene energie blijven we er alles aan doen om samen te bouwen aan een groenere wereld.