Overslaan en naar de inhoud gaan

Draai niet dol op het verbruik van je droogkast

Verbruik minder energie door je droogkast efficiënt te gebruiken. Ga voor een duurzaam model, kies de correcte stand, en ga voor kwaliteit.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
un séchoir énergivore

De juiste droogkast voor jou

Droogkasten hebben de reputatie echte energieverslinders te zijn. Daarom kiezen heel wat mensen ervoor om hun was buiten te laten drogen. Het grillige Belgische weer of plaatsgebrek strooien echter bij velen roet in het eten. Een droogkast kan dus zeker hulp bieden, maar welke kies je nu het best? Je hebt ze in alle maten en gewichten, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Droogkasten zijn niet goedkoop, maar prijs is vaak gekoppeld aan kwaliteit. Focus dus niet meteen op de goedkoopste modellen. Je wilt immers dat je toestel lang meegaat, niet?

 

Zó tem je energieverslindende droogkasten

Was-droogcombinaties lijken heel aanlokkelijk, maar zijn met hun beperkte capaciteit allesbehalve energiezuinig. Droogkasten met een A++ of A+++ label hebben een pomp die warmte uit de omgeving halen en dus veel verbruiksvriendelijker zijn. Ze kunnen tot zo’n 100 euro per jaar minder verbruiken. Het juiste toestel gevonden? Perfect, nu kan je ook je gebruik op punt stellen! Laat je was al wat droogzwieren in je wasmachine, vul daarna je droogkast tot het maximum en kies het geschikte droogprogramma. Zo heeft het niet veel zin om “kast-droog” te kiezen wanneer je meteen erna wilt strijken. Je kiest dan beter voor “strijk-klaar”, wat natuurlijk een pak minder verbruikt.

 

Bronnen: energywatchers.be , mijnenergie.be

 

EnergyWatchers is een initiatief van de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid en de Voedselketen en Leefmilieu rond bewust energieverbruik. TotalEnergies Power & Gas Belgium nv kan niet aansprakelijk gesteld worden bij fouten of indien het gewenste resultaat van de tips niet wordt behaald.