Wat zijn de voordelen van een ‘slimme’ of ‘geconnecteerde’ laadpaal?

Wat zijn de voordelen van een ‘slimme’ of ‘geconnecteerde’ laadpaal?

In het kort

Wilt u meer weten over slimme, geconnecteerde laadpalen? Lees er alles over in onze rubriek ‘Hulp en contact’.

Slimme laadpalen hebben boven op hun aansluiting op het elektrische netwerk ook een internetaansluiting (via Wi-Fi, 3G, LAN, SigFox, etc.). Op die manier kan de laadpaal communiceren.

Zo kan de laadpaal de exacte elektriciteitsconsumptie per gebruiker meten en doorgeven voor een correcte facturatie van het elektriciteitsverbruik voor de elektrische wagen.

Verder kan men via slimme laadpalen het laadgebeuren van op afstand volgen en zelf beheren. Zo krijgt men inzicht in de laadcyclus van de laadpaal en de laadgewoontes van de gebruikers.