Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook wie een woning heeft van voor 1980 kan besparen op z'n energiefactuur!

Dateert je woning van voor de jaren tachtig? In die tijd was isolatie allesbehalve een prioriteit en verwarmde iedereen zijn woning zonder stil te staan bij het prijskaartje.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Deux ouvriers qui installent des murs creux

Wist je dat kleine energieverliezen vaak hele hoge facturen opleveren? Met een aantal eenvoudige gewoonten en de juiste uitrusting kun je het totaalbedrag van je energiefactuur al sterk doen dalen. In de keuken verminder je het elektriciteitsverbruik bijvoorbeeld met wel 30% door de koelkast regelmatig te ontdooien en de ijslaag nooit dikker dan 3 mm te laten worden. En wat dacht je ervan om de diepvriezer te verhuizen naar een niet-verwarmde ruimte, zoals je kelder of garage? Ook daarmee kun je besparen. Kortom, jij beslist over het energieverbruik van je woning!

Een geïsoleerde woning is een zuinige woning

Heb je er al eens over nagedacht om je woning te isoleren? Thermische isolatie is vandaag vanzelfsprekend, maar dat was ooit anders. Vóór de jaren zeventig was thermische isolatie zelfs helemaal niet aan de orde. De meeste woningen werden gebouwd zonder isolatie en in de winter draaide de verwarming (met hout, steenkool of stookolie) op volle toeren. Niemand maakte zich toen zorgen om de energieprijs of de impact op het milieu. Pas na enkele oliecrisissen en een stijging van de energieprijzen werd isolatie een aandachtspunt. Vandaag is er heel wat veranderd en moeten nieuwe woningen voldoen aan steeds strengere normen voor energie-efficiëntie, om de energiefactuur en de milieu-impact zo laag mogelijk te houden. /p>

 

Moderne oplossingen voor oude woningen

Intussen zijn ook heel wat innovatieve isolatietechnieken ontwikkeld. En dat is goed nieuws, want dankzij die technieken kun je ook een woning van voor 1980 betaalbaar isoleren zonder te raken aan de structuur. Denk maar aan de isolatie van spouwmurenhet dak of de zoldervloer, nieuwe ramen enz. Er zijn heel wat mogelijkheden om te besparen op je energiefactuur.

 

En jouw woning?

Dateert je woning van voor 1980 en wil je zonder loodzware investeringen besparen op je energiefactuur? TotalEnergies Isolatie helpt je graag op weg naar een energiezuinigere woning en beantwoordt al je vragen na het bezoek van een expert. Welke werken zijn absoluut noodzakelijk? Kan het dak van binnenuit worden geïsoleerd? Heeft je woning spouwmuren? Dat laatste is het geval voor zo'n 90% van de woningen gebouwd tussen 1930 en 1980. Het injecteren van isolatieschuim is dan een snelle en goedkope manier om te isoleren, waarvoor je bovendien een renovatiepremie krijgt. TotalEnergies Isolatie selecteerde speciaal voor jou de beste experts om de werken uit te voeren. We leiden de werf in goede banen en volgen ook je premiedossier op.

Werd je woning gebouwd tussen 1930 en 1980 en is je energiefactuur te hoog?

 

Werd je woning gebouwd tussen 1930 en 1980 en is je energiefactuur te hoog?

Ik wil graag een offerte