Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuwe verwarmingsketel plaatsen of je oude vervangen

Olivier uit Evere is al elf jaar klant bij TotalEnergies voor elektriciteit en gas. Zijn verwarmingsketel deed het echter niet meer zo goed. Hij vertelt ons graag hoe dat in zijn werk is gegaan. 

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
technicien qui entretient une chaudière

De tand des tijds vreet ook aan je verwarmingsketel

Olivier is precies een jaar geleden verhuisd. De verwarmingsketel in zijn nieuwe woning liet helaas te wensen over. De ketel had al heel wat jaren op de teller en vertoonde steeds vaker technische problemen.

Een verwarmingsketel gaat, net zoals elk ander apparaat, immers niet eeuwig mee. Na ongeveer vijftien jaar trouwe dienst worden de problemen frequenter en krijg je steeds vaker te maken met ongemakken: het thermisch comfort neemt af, het rendement daalt terwijl het energieverbruik stijgt, de douche geeft afwisselend warm en koud water, de ketel laat het regelmatig afweten ... Kortom, de dagelijkse ergernissen stapelen zich op.

Met een regelmatig onderhoud kun je de levensduur van je ketel wel verlengen, maar na vijftien jaar is het echt wel interessant om een nieuwe ketel te overwegen. Vooral nu nieuwe ketels een rendement van liefst 109% halen, zodat je flink kunt besparen en je investering ook sneller hebt terugverdiend!

Een offerte is essentieel om de juiste keuze te maken

Na de zoveelste technische interventie besloot Olivier zijn verwarmingsketel te vervangen. Zo’n nieuwe ketel is echter niet goedkoop. Op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding vroeg Olivier daarom een offerte aan bij verschillende leveranciers. Maar hij bleef trouw aan TotalEnergies: “Ik heb TotalEnergies uiteraard gekozen voor de prijs, maar vooral omdat ik hen vertrouw. Ze overtuigden me bovendien met de kwaliteit en de snelheid van hun dienstverlening. De commerciële dienst regelde meteen een afspraak en kwam lansg om een offerte op te maken. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze: meteen nadat ik de offerte had ondertekend, gingen ze van start met de installatie"

 

“Ik heb Lampiris uiteraard gekozen voor de prijs, maar vooral omdat ik hen vertrouw. Ze overtuigden me bovendien met de kwaliteit en de snelheid van hun dienstverlening."

Verwarmingsketel installatie

Een verwarmingsketel ‘op maat’

Wat Olivier ook over de streep heeft getrokken, was de audit van zijn gewoontes door een TotalEnergies-adviseur. Die kon hem vervolgens het meest geschikte model aanbieden voor zijn behoeften. “De andere firma’s stuurden me een offerte op basis van een vragenlijst die ik moest invullen op hun website. TotalEnergies stuurde daarentegen een adviseur ter plaatse. Hij analyseerde mijn gewoontes en stelde heel wat vragen over mijn levensstijl, de samenstelling van mijn gezin enz. Op basis daarvan raadde hij dan een concreet model aan. Dat stelde me gerust."

De nieuwe verwarmingsketel van Olivier is intussen geïnstalleerd en hij geniet weer van alle comfort in zijn woning. Om ook de komende jaren in alle rust te kunnen genieten van dat comfort, heeft hij bovendien een onderhoudscontract afgesloten: “Omdat ik graag op beide oren slaap."

Herken de drie signalen om je verwarmingsketel te vervangen.  

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE