Overslaan en naar de inhoud gaan

Hytchers: de nieuwe, innoverende pakjesdienst

Deze start-up is opgericht door twee Luikse studenten, Antoine Dessart en Jonas Douin. Tijdens hun masteropleiding kregen ze het idee om een pakjesdienst voor en door particulieren te ontwikkelen.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
cartons de livraison livre par l'entreprise liégeoise Hytchers

Wat is Hytchers precies?  

Hytchers is een Luikse start-up die een collaboratief systeem ontwikkelt om kleine pakjes te bezorgen. Als je de dienst wilt gebruiken moet de onlinewinkel waar je een artikel koopt, de module op zijn website geïnstalleerd hebben. Tijdens je bestelling kies je dan Hytchers als leveringswijze.

Daarna voert een automobilist die de app op zijn smartphone gedownload heeft, zijn traject in en ziet hij dat er een pakje klaarligt om mee te nemen. Hij kan het pakje dan ophalen bij een Total-tankstation en het inleveren bij een ander tanktation dichter bij de bestemming van het pakje. De energiegroep Total is momenteel, en al van bij het begin, het enige bedrijf dat betrokken is bij het Hytchers-project. In ruil voor zijn trajecten spaart de automobilist krediet, dat hij kan omruilen tegen brandstofkaarten die geldig zijn in Total-tankstations.

Doordat particulieren de pakjes meenemen op hun eigen route, kan de CO2-uitstoot van transportvrachtwagens verminderd worden. Hytchers is een milieuvriendelijk en voordelig initiatief, omdat de leveringskosten voor de klant lager zijn. Moet het pakje maar een korte afstand afleggen, dan betaalt de klant slechts € 1 voor de levering. Is het traject langer, dan hangt de prijs af van de gereden afstand. De klant betaalt enkel het aantal gereden km's! De Luikse start-up garandeert een leveringstermijn van maximaal vier dagen. Waarom zou je het niet eens proberen? 

 

De win-win levering

Alle partijen betrokken bij dit samenwerkingsproces winnen erbij:

  • De onlinewinkel kan door de Hytchers-module op zijn website te installeren zijn klanten een voordeligere levering aanbieden dan met de klassieke bezorgdiensten. Hij moet enkel het pakje naar het dichtstbijzijnde Total-station brengen.
  • De klant kan zijn pakje volgen via de app en betaalt enkel het aantal kilometers dat het pakje heeft afgelegd.
  • Hytchers en Total beschermen het milieu door de trajecten die automobilisten afleggen, optimaal te benutten. Op weg naar het werk, de sportclub of een avondje met vrienden gaat de automobilist langs bij een tankstation, waar hij een of meerdere pakjes ophaalt, die hij vervolgens in een ander Total-station achterlaat zonder dat hij daarvoor een enorme omweg moet maken.
  • De automobilist spaart krediet met zijn leveringen en kan zo heel wat besparen op zijn brandstoffactuur.

Momenteel bevindt Hytchers zich nog in de testfase. Antoine Dessart en Jonas Douin hebben echter de ambitie om de nationale markt te veroveren, en – waarom ook niet – misschien zelfs de internationale. Je kunt nu al lid worden van de gemeenschap en leveringen uitvoeren om het milieu en deze jonge Belgische creatievelingen te helpen.

Zin om lid te worden om het milieu een duwtje in de rug te geven?

Ontdek Hytchers